Триабва да пуснете изчислиаване на заплати,след това изчислиаване на декларациа 1 и след това експорт

Съжалявам за глупавия въпрос, но тъй като не ми работи хелп-а не мога да разбера в кое меню да вляза за да ги изчисля. Мисля, че рових навсякъде и търсех именно бутон за начисляване/изчисляване на РЗ, но не намерих нищо. Много моля ако е удобно да ме упътите в менюто.
Това изчисляване от модула ТРЗ ли става или отнякъде другаде
Изтеглих програмата, имам фирма с Управител, който е самоосигуряващ. Въведох служителя, чекнах, че е самоосигуряващ, но не мога да експортна Д1. Моля за малко помощ
И аз така съм посочила, но все пак събирам мнения.  :flowers:
При съставяне на уведомлението по чл.62 в графата за основно трудово възнаграждение каква сума е правилно да се посочи? Уговорката е за 4 часов работен ден, 414лв е МОД за длъжността, за 4 часа е 207лв. Такава ще е и заплатата. Това ли трябва да посоча?
и забелязвам, че са шепа хора, които са "на всяко гърне мерудия", коментират подигравателно всеки пост и си мислят, че са хванали Господ за шлифера. Думи нямам просто. При мое изказване, че идеята на форумите е взаимопомощ ми беше отговорено, че съм тарикат, който иска безплатно да се възползва от "знанията" им.  :lol:
Все по рядко отварям постовете от там
присъединявам се и аз активно към форума  :thumbup:
добре, че все още има хора,които ползват форумите по предназначение - за обмяна на мнения. В друг подобен форум си е жив змиярник, направо да го е страх човек да попита  :no:
уф..тоя код не съм го видяла, мерси за инфото
Мерси, аз тълкувам товароподемността като масата на товара, не и масата на превозното средство, въпреки че в моя случай и двете стойностти поотделно надхвърлят 12т.

kamych, мерси за напомнянето  :give_rose:
всичко е над 12 тона, мисля да се застраховам и да пиша 2-ра категория. Предполагам няма да е проблем
поредната недомислица, камиона е самосвал и определено е с товароподемност над 12 тона  :hmmm:
но той самосвала носи до 25-30 тона/при собствено тегло около 15/, аз за това съм в чуденка
а шофьор на самосвал НКПД 83322003 към коя категория следва да се причисли - трета или втора?
В случая е виновна моята клиентка - собственичката. Тя така иска, за да не му се прекъсвали здравните. Той служителя - жив да го оплачеш
Моя клиентка има неплатени осигуровки от началото на годината. Има един служител, назначен първо с договор за прокура и после с трудов договор. Иска да плати само здравните осигуровки. Възможно ли е и как да го отразя в Д6?